zwangerschapstest positief

Wanneer kun je een positieve zwangerschapstest verwachten? Waarschijnlijk wil je graag zwanger worden en wacht je nu tot het ideale moment om een zwangerschapstest te kunnen afnemen. Daarom lees je in dit artikel wanneer je dat het beste kunt doen.

Allereerst, wat ontzettend leuk dat je bezig bent om zwanger te worden! Een super spannende en onzekere tijd. Het beste kun je een zwangerschapstest doen wanneer je over tijd bent. Dit betekent dat wanneer je weet wanneer je cyclus is en je niet ongesteld wordt je een test kunt doen om te zien of je zwanger bent. Meestal is dit na de dag dat je ongesteld zou moeten worden.

Vermoeden dat je zwanger bent

Het kan natuurlijk zo zijn dat je al een vermoeden hebt dat je zwanger bent. Zo had ik het gevoel bij ons derde kindje dat ik zwanger was en kon ik niet wachten met testen en deed ik dit al voordat ik over tijd was. De streepjes waren toen heel erg licht, waardoor ik na een aantal dagen testen nog een keer testte om het zeker te weten.

Soms kun je het ook al merken aan je lichaam. Gevoelige tepels, vermoeidheid, het gevoel hebben dat je buik wat is opgezet. Dit zijn symptomen die erop kunnen wijzen dat je zwanger bent. Meer zwangerschapssymptomen kun je hier vinden. Het kan dus raadzaam zijn om soms even wat langer te wachten met testen, om zeker te weten dat je zwanger bent. En heb je een positieve test in handen? Bestel dan meteen het zwangerschapsinvulboek ‘Hoera Zwanger!‘, zodat je negen maanden lang je zwangerschap kunt vastleggen. Van de positieve test tot de geboorte van kindje!

Wanneer je met vijf weken een zwangerschapstest doet en de test is positief dan kun je met een gerust hart stellen dat je zwanger bent. Is de test nog steeds negatief, maar ben je wel over tijd? Wacht dan nog even wat langer met testen.

Lindi is 29 jaar en mama van drie. Op FSHappiness vind je de leukste invulboeken, geboorteposters en handgemaakte baby en kinderkleding van biologisch katoen.