Zwangerschapsverschijnselen

Waaraan kun je weten dat je zwanger bent en welke zwangerschapsverschijnselen horen daar eigenlijk bij? In dit artikel vertel ik je meer over de symptomen die erbij horen en hoe je misschien al voordat je een zwangerschapstest doet kunt weten of je zwanger bent.

Zwanger worden is een spannende reis en zeker wanneer je voor het eerst zwanger wilt worden komt er heel wat op je af. Misschien ben je al wel druk bezig met het zoeken van inspiratie op Pinterest en heb je in je hoofd de babykamer al wel ingericht. Of wat dacht je van alle schattige babykleding die je overal ziet. Maar om niet te hard van stapel te lopen, geef ik je graag eerst antwoord op je vraag. Want wat zijn de verschijnselen die horen bij een zwangerschap?

Symptomen van zwangerschap

Misschien vraag je je al even af of je zwanger bent, of misschien ben je meteen gaan googlen of je menstruatie die niet op gang komt betekent dat je zwanger bent. Daarom staat hieronder een handig overzicht van zwangerschapsverschijnselen die je even door kunt lezen.

  • Ben je na vier weken nog niet ongesteld dan is het misschien tijd om een zwangerschapstest te doen.
  • Heb je last van gevoelige tepels of borsten die groter lijken?
  • Je voelt je erg moe en hebt weinig energie.
  • Je hebt een misselijk gevoel de hele dag door of juist in de ochtend (ochtendmisselijkheid)
  • Opeens moeten overgeven op de dag?
  • Je moet vaker naar het toilet om te plassen.
  • Je hebt last van stemmingswisselingen. Het ene moment ben je heel vrolijk en de andere moment juist te neergeslagen.
  • Voedsel gaat anders smaken en of je ruikt dingen sterker dan gewoon.

Wat als je geen zwangerschapsverschijnselen herkent?

Heb je het bovenstaande lijstje gelezen en herken je geen symptoom, maar denk je wel dat je zwanger bent? Dat kan natuurlijk! Ieder lichaam is anders en reageert anders op een zwangerschap. Dus raak niet meteen teleurgesteld als je geen symptoom herkent. Wil je toch graag weten of je zwanger bent, dan kun je het beste een zwangerschapstest doen.

Header photo by Benjamin Combs on Unsplash.

Lindi is 29 jaar en mama van drie. Op FSHappiness vind je de leukste invulboeken, geboorteposters en handgemaakte baby en kinderkleding van biologisch katoen.