Zwangere buik

Wauw je zwangerschapstest is positief en wat nu? Dat is misschien wel de vraag die er door je heen schiet. Met dit artikel help ik je op weg! Want een positieve zwangerschapstest is het begin van een negen maanden lang avontuur totdat je je kleintje eindelijk in je armen mag sluiten!

Ik weet nog goed hoe ik het elke keer best spannend vond om de positieve test in handen te hebben. De paar seconde na het plassen over de test leken wel uren te duren! En eindelijk waren daar dan de twee streepjes! Maar wat staat er dan nu op je te wachten? Los van het feit dat er een klein mensje in je aan het groeien is?

1. Je mag het vertellen!

Als eerste mag je het natuurlijk vertellen dat je zwangerschapstest positief is. Je kunt het vertellen aan je man, partner, vriend, moeder etc! Misschien kun je het al niet meer geheim houden en heb je het al verteld of misschien wil je het nog even voor je houden tot je de eerste echo van je baby hebt gezien. Er zijn hier niet echt regels voor en je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt!

2. Maak een afspraak

Bel je huisarts om te laten weten dat je zwanger bent, zodat er kan worden besloten of je wordt begeleid door de verloskundige of de gynaecoloog. Meestal is een belletje genoeg, maar soms kan er gevraagd worden om langs te komen. Je kunt natuurlijk ook zelf al contact opnemen met de verloskundige praktijk om te informeren.

3. Schrijf alles op

Je zwangerschap is een spannende periode en hoe leuk is het dan om alles vast te kunnen leggen in een zwangerschapsboek? In dit boek kun je alle echo’s plakken en de buikfoto’s die je straks kunt gaan maken. Daarnaast kun je erin schrijven hoe je eerste bezoek bij de verloskundige was en vul je elke week een paar vragen in. Zo heb je straks een super mooie herinnering aan je zwangerschap!

4. Ga inspiratie op doen

Om helemaal te kunnen genieten van het goede nieuws, kun je meteen wat inspiratie opdoen voor je baby. Neem een kijkje bij de handgemaakte babykleding en kijk rond op Pinterest. Wie weet vind je al wat leuke items voor de babykamer. Zeker wanneer je wat last hebt van zwangerschapsverschijnselen kan het heerlijk zijn om even lekker op de bank te liggen en te ontspannen.

5. Plas voor Moeders voor Moeders

En iets wat een mooi idee is om te kunnen doen wanneer je zwangerschapstest positief is, is dat je je kunt aanmelden bij Moeders voor Moeders. Vanaf zes weken zwangerschap kun je plas opvangen, zodat ze uit jouw urine het zwangerschapshormoon kunnen halen. Hiermee wordt dan weer medicijn gemaakt om vrouwen te helpen die graag zwanger willen worden. Is dat niet mooi? Op de site van Moeders voor Moeders kun je je aanmelden.

En vooral: ga genieten van het kleine wonder in je buik!

Header photo by Alicia Petresc on Unsplash.

Lindi is 29 jaar en mama van drie. Op FSHappiness vind je de leukste invulboeken, geboorteposters en handgemaakte baby en kinderkleding van biologisch katoen.